Dryneedling

Dryneedling is een nieuwe fysiotherapeutische behandelmethode die alleen uitgevoerd mag worden door speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten. Door middel van een steriele acupunctuur naald worden op deskundige wijze en met een speciale techniek spieren behandeld om snel en langdurig te ontspannen. Het inbrengen van de naald is niet pijnlijk, bij de aanraking van een pijnpunt kan cliënt een lichte “contractie sensatie” ervaren die een “ twitch” genoemd wordt.

Bij dryneedling richt de behandeling zich op specifieke pijnpunten (triggerpoints) die bij druk een specifiek pijnpatroon vertonen. Hierdoor is het mogelijk dat u behandeld wordt op een andere plek dan waar u pijn ervaart. Na de behandeling merkt u snelle pijnverlichting waardoor eventuele oefeningen en bewegingen makkelijker uitgevoerd kunnen worden.

ReAT onderscheidt zich in de behandeling van dryneedling omdat wij diverse vormen beheersen, afhankelijk van de klachten kunnen we altijd in overleg bepalen welke vorm voor u geschikt is.

Er hoeft niet perse gebruik gemaakt te worden van onderstaande apparatuur bij dryneedling.

Voor meer informatie: