Profielschets Rayen Bindraban

Na mijn VWO in Suriname te hebben doorlopen, studeerde ik af als Fysiotherapeut aan de Stichting Academie Fysiotherapie Amsterdam.
Sindsdien ben ik actief in een particuliere praktijk met het behandelen en begeleiden van (top)sporters in Nederland, zoals profvoetballers (Suriprofs), nationale en internationale atleten.

Omdat mijn ambities verder strekten dan wat fysiotherapie mij te bieden had, ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van training en coachen, onder andere bij de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie). Ik heb hier mijn diploma's en licenties Trainer coach B en topsportcoach gehaald met verschillende specialisaties; sprinttraining, krachttraining,mentale begeleiding en talentontwikkeling.

Ervaring als fysiotherapeut heb ik opgedaan op internationale toernooien in binnen en buitenland (EK's en WK's). En als personal coach bij enkele topatleten.

Ik heb verder cursussen en nascholing gevolgd op mijn vakgebied. Klik hier voor CV.

Mijn uitdaging ligt naast de topsport ook bij het opsporen van oorzaken bij chronische pijnklachten en arbeidsgerelateerde aandoeningen (RSI-lage rugklachten-burnout).
Ik let daarbij vooral op een samenhang en interactie tussen mens, arbeid en wetenschap.
Mijn achtergrond in de sportgezondheidszorg levert daarbij een goede bijdrage.

Voorheen ben ik actief geweest in de begeleiding van een aantal topvechters met specifieke krachttraining en hun voedingsbeleid.  

Nevenactiviteiten:
- Conditietrainer geweest bij een profvoetbalclub en hockeyvereniging.
- Docent op mijn vakgebied bij het ROC te Amsterdam.
- Spreker op symposia en congressen over RSI.
- Verzorgt seminars over krachttrainingen en voeding.