Biofeedback

Ontdek vandaag nog biofeedback! Bij ReAT nodigen we je uit om de kracht van zelfregulatie te ervaren met behulp van geavanceerde biofeedback technologie. Door bewustwording en training van lichaamssignalen kun je jouw welzijn verbeteren en innerlijke balans bereiken. Wij zijn bijgeschoold in de nieuwste wetenschappelijke toepassingen van biofeedback. Ontdek hoe biofeedback jou kan helpen om het beste uit jezelf te halen!

Wat is biofeedback?

Biofeedback is een therapeutische techniek waarbij de klant realtime informatie ontvangt over zijn fysiologische processen, zoals hartslag, spierspanning, huidtemperatuur, ademhaling en doorbloeding van de handen. Door deze feedback kunnen ze bewust controle uitoefenen over deze processen die normaal onbewust geschieden. Biofeedback trainingen kunnen over het algemeen leiden tot verbeteringen in gezondheid en welzijn. Het wordt vaak gebruikt bij stressmanagement, pijnbeheersing, spierspanningsklachten en het verbeteren van fysieke en mentale prestaties.

Door middel van het gebruik van sensoren en elektroden die op het lichaam geplaatst worden kan het apparaat deze fysiologische activiteiten meten. Op basis van de uitkomst en na analyse en gezondheidsgesprek met de klant kan worden geoefend met feedback om de gewenste doelen te behalen.

Toepassing bij ReAT

  1. Spiertraining en revalidatie: Het helpt bij het verbeteren van spiercontrole en coördinatie na blessures, operaties of neurologische aandoeningen.

  2. Pijnmanagement: Biofeedback kan worden ingezet om patiënten te helpen bij het beheersen van pijn, met name bij aandoeningen zoals RSI, chronische hoofdpijn, migraine of spierpijn.

  3. Stress- en mentale overbelasting: Door het monitoren en reguleren van fysiologische reacties kan biofeedback effectief zijn bij het verminderen van stress en daarbij behorende klachten.

  4. Ademhalingsstoornissen: Biofeedback kan worden toegepast om de ademhaling te verbeteren, nuttig bij aandoeningen zoals astma of hyperventilatie.

    In al deze toepassingen wordt biofeedback aangepast aan de specifieke behoeften van de klant om een effectieve en gepersonaliseerde behandeling mogelijk te maken. Wij gaan voor weer een lach op je gezicht!