Chronische rugklachten

Rugklachten is een verzamelbegrip voor pijn en ander ongemak aan je rug. Sommige mensen hebben korte tijd last van hun rug, terwijl anderen langdurige (chronische) lage rugklachten hebben. Rugpijn kan zeer belastend zijn en langdurige lage rugklachten kunnen een leven ernstig ontregelen. OriGENE is een revolutionaire behandeltechniek die alleen kan worden toegepast als u daarvoor de juiste trainingsapparatuur hebt en speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten. Het kan worden toegepast op een breed scala aan rug aandoeningen.

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over OriGENE.

De kracht van OriGENE

Bij OriGENE wordt er gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen apparaat. Dit apparaat wordt gebruikt om de wervelkolom op een veilige en gecontroleerde manier te mobiliseren en te stabiliseren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van oefeningen en advies om de mobiliteit en kracht van de rug- en nekspieren te verbeteren. OriGENE is geschikt voor mensen met verschillende soorten rugklachten.

Tijdens de behandeling op het toestel wordt het onderlichaam gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind. Op een aantal manieren kan de belasting tijdens de behandeling bovendien worden aangepast aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling is dus maatwerk, waarbij de therapeut gebruik kan maken van 8 verschillende instellingsvariabelen, die alle op elkaar inwerken. Geen enkel ander behandeltoestel heeft die mogelijkheid. Een OriGENE-behandeling mag alleen worden uitgevoerd door (para)medici, een manueel- of fysiotherapeut of een arts. Zij worden door OriGENE opgeleid en gecertificeerd tot OriGENE-behandelaar. Meer hierover bezoek de OriGENE site.

Wat doet de OriGene ?

De OriGENE-rugtherapie is een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining en vindt plaats op een speciaal fysiotherapeutisch behandeltoestel, dat in Nederland werd ontwikkeld onder leiding van sportarts Frank Bertina. Het lijkt op een fitnessapparaat, maar is dat beslist niet. Het is een typisch voorbeeld van simplexity; schijnbare eenvoud. Het gaat om de diverse bijzondere en vernuftige details van het toestel. Mede daarom mag de behandeling op het toestel alleen onder 1 op 1 begeleiding van een speciaal opgeleide fysio/manueel therapeut worden verricht. Er bestaat geen toestel dat hetzelfde kan als de OriGENE.