(Top)sport fysiotherapie

Wij begrijpen dat sporters snel en effectief willen herstellen van blessures. Daarom bieden wij gespecialiseerde (top)sportrevalidatie aan om u zo snel mogelijk weer terug te krijgen in uw sport. 

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over (top)sportfysiotherapie en wat de voordelen zijn. Wij staan voor u klaar!

Wat is (top)sport fysiotherapie?

(Top)sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van sportblessures en het optimaliseren van de prestaties van sporters. Fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in (top)sportfysiotherapie hebben kennis van de specifieke eisen van verschillende sporten en werken samen met sporters om hun fysieke capaciteiten te maximaliseren en blessures te voorkomen.

(Top)sportfysiotherapie omvat het beoordelen en behandelen van blessures en het ontwikkelen van herstel- en trainingsprogramma’s om sporters weer op het hoogste niveau te krijgen. Daarnaast kunnen (top)sportfysiotherapeuten ook werken aan het verbeteren van de prestaties van sporters door middel van specifieke trainingstechnieken en houdings- en bewegingsadviezen. Door middel van een holistische benadering die zich richt op zowel de fysieke als de mentale aspecten van sport, kunnen sporters hun prestaties verbeteren en blessures voorkomen.