RSI/KANS

ReAT is bij uitstek gespecialiseerd in het begeleiden en verminderen van klachten door RSI/KANS.

RSI/KANS komt veel voor bij mensen die langdurig repeterende en eenzijdige belasting vragen van hun spieren, zoals bij langdurig beeldschermwerk, bij laboratorium medewerkers en bij kappers. In combinatie met stress kunnen de hierbij ontstane klachten aan met name arm, nek en schouders verder verergeren en in stand gehouden worden.

Onze geregistreerde (arbeids)fysiotherapeuten helpen u bij het verlichten van uw klachten en geven daarbij ook preventieve tips om deze ongemakken te voorkomen. We maken gebruik van verschillende behandeltechnieken, specifieke oefeningen en ergonomische voorlichting om de pijn te verminderen en het herstel te versnellen. 

Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over RSI/KANS.

Wat is RSI/KANS?

RSI is de afkorting van ‘Repetitive Strain Injury’. De nieuwe benaming hiervoor is KANS, wat staat voor Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder. Het is een aandoening die wordt veroorzaakt door herhaalde bewegingen gecombineerd met een langdurige statische houding, waarbij er spanning en overbelasting ontstaan in spieren, pezen en gewrichten van de arm, nek en/of schouder. RSI/KANS kan leiden tot pijn, stijfheid en beperkingen in het dagelijks functioneren en kan bovenal leiden tot werkverzuim.

Fysiotherapie kan een effectieve behandelmethode zijn bij RSI/KANS. Een fysiotherapeut kan helpen om de oorzaak van de klachten te achterhalen en een behandelplan op te stellen dat gericht is op het verminderen van pijn en het verbeteren van beweeglijkheid, houding en kracht van de betrokken spieren en gewrichten. Daarnaast kan de fysiotherapeut ook advies geven over ergonomie, aanpassen van de werkplek en optimaliseren van een werkhouding en werkstijl om herhaling van de klachten te voorkomen.