Golf fysiotherapie

Golf is een sport waarbij het lichaam intensief wordt gebruikt. Als u last heeft van golfgerelateerde blessures, kan golf fysiotherapie u helpen om uw klachten te verminderen en uw golfspel te verbeteren. Dit wordt gedaan door middel van een golfspecifieke analyse en screening. Daarnaast bieden wij voorlichting en  specifieke trainingen om risico’s op blessures te verminderen. U kunt ook terecht voor een verantwoorde revalidatie na operaties en de juiste golf aanpassingen die daarbij horen.

Wat is golf fysiotherapie?

Golf fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen en voorkomen van blessures bij golfers. Bij ReAT kunnen zowel amateurs als professionele golfers terecht voor golf fysiotherapie. De behandeling bestaat uit het verbeteren van de mobiliteit, stabiliteit, kracht en coördinatie van het lichaam om zo het risico op blessures te verminderen.

Bij golf fysiotherapie wordt er gebruik gemaakt van verschillende behandelingstechnieken, waaronder manuele therapie, oefentherapie en dry needling. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de golfswing en de biomechanica van het lichaam tijdens het golfen. Door de juiste behandeling en begeleiding kunnen golfers hun prestaties verbeteren en blessures voorkomen. Wij zijn ook lid van de Golf Physiotherapy Association (GPA). Bekijk ook gerust dit artikel dat een impressie geeft over onze golf fysiotherapie.